Poradca,informátor v oblasti:
životosprávy,zdravotných
ťažkostí,formovania postavy.
J-Synek2.jpg
Diviaky nad Nitricou 33
Mailom:fitness7@azet.sk
Telefonicky:0918490828
Po-Ne:8-20hod.

Pri objednávaní produktov napíšte do mailu okrem adresy
aj vaše telefónne číslo.
Objednávky príjimam:
Mailom : fitness7@azet.sk
Mobil:0918490828
Osobne po dohode
Poštovné sa pohybuje v rozmedzí:1,15-3,60 eur,
v objednávke nad 80 eur sa poštová služba neplatí,
v určitých prípadoch aj pri nižších objednávkach.
Odosielanie výrobkov:do 24hod./ak sú na sklade/

Pri objednávaní produktov napíšte do mailu okrem adresy
aj vaše telefónne číslo.

Jednou z najušľachtilejších činností je znižovanie bolesti a utrpenia druhým.

Jedzte menej, cvičte viac a schudnete? Omyl, to neplatí!
Autor: Vlado Zlatoš a Tina Zlatoš Turner
Radia odborníci na optimálnu výživu, životosprávu a extrémnu
kondíciu Tina Zlatoš Turner a Vlado Zlatoš!

Najčastejšou radou, ktorú môžete dostať v otázke chudnutia, je
stará známa veta - Stačí menej jesť a viac sa hýbať. Ale naozaj?

Všetko dôležité o chudnutí nájdete tu :
http://www.aktuality.sk/zdravie/diety-ktore-funguju/

Nedávno sme si priblížili pravdu o tom, prečo sú správne hormóny
v krvi tou najdôležitejšou vecou v otázkach trvalého schudnutia.
Dnes vám pomôžeme pochopiť súvislosti medzi biochemickými zmenami,
ktoré spôsobujú sacharidy a cukor v mozgu i v celom metabolizme.

Prečo je to všetko omyl

S tým súvisí aj vyvrátenie tradičnej dogmy - Jedzte menej a viac
cvičte! Je to presne naopak - ak sa budete pokúšať jesť menej
kalórií a viacej ich spaľovať pohybom, jednoducho vám to
nepomôže. A prečo? Pretože rozhodujúci je pôvod týchto kalórií
a nie ich množstvo. Môžu za to hormóny (leptin a inzulín), ktoré
spôsobujú zásadne biochemické zmeny v metabolizme. Napríklad
leptín (hormón tukových buniek) ak správne funguje, vás "informuje"
o tom, kedy je správne prestať jesť a kedy by ste sa mali viac
hýbať.

Tento proces sa deje spontánne a prirodzene bez toho, aby ste si to
uvedomovali. Človek s nadváhou, má obrovské množstvo tukovej hmoty,
s čím súvisí aj fakt, že v krvi má ďaleko násobne viac hormónu
leptín, ako zdravý človek. Prečo potom takýto človek nedokáže
"počúvať" prebytok hormónu leptín ktorý - ako vieme - má takéto
zdravé účinky na náš metabolizmus?

Jednoducho preto, že leptín si nedokáže robiť svoju prácu a
človek sa stáva na jeho vplyv rezistentný. Toto je základný
moderný objav v otázkach výskumu problematiky ľudí s nadváhou a
obezitou. Dobrá otázka, ktorá vás istotne napadla je, prečo tento
hormón správne nefunguje a ako to zariadiť aby fungoval? Odpoveď sa
dá zhrnúť do jedného jediného slova: INZULÍN.

Chudnutie ovplyvňujú aj hormóny: Príznaky, že nefungujú správne
>>

Inzulín je dôležitý hormón, ktorý reguluje hladinu cukru v krvi.
Veľmi dobre ho poznajú diabetici, ktorých život je od jeho použitia
závislí. V preklade však funkcia inzulínu v organizme je iba jedna.
Premeniť nadmerný príjem cukru na zásobu energie, čiže na tukové
bunky. Inzulín sa rovná tuk. Inzulín vyrába tuk. Bodka.

Čím viac inzulínu máte v krvi, tým viac tuku vyrábate. Ako sa dá
dosiahnuť stav, že vo vašej krvi máte zvýšené množstvo
inzulínu? Veľmi ľahko, preto čítajte ďalej

Sacharidy, sacharidy, všade samé sacharidy

Z nasledovného videa, si môžete pozrieť výborne vysvetlenia, ako
funguje metabolizmus leptínu a inzulínu v našom tele. Pochopíte,
prečo nie je jedno aké kalórie prijímate, prečo nízkotučné
potraviny sú pre vaše zdravie maximálne rizikové (pretože vás
okrádajú o poctivé kalórie zo zdravého tuku) a prečo zvýšená
konzumácia sacharidov sa rovná - príliš mnoho premenenej energie na
tukové bunky.

Aby ste pochopili všetky súvislosti, jedine sacharidy majú
vlastnosť zvyšovať hladinu cukru v krvi. Tuky ani bielkoviny to
nedokážu a preto ich nadmerná konzumácia vás takto dramaticky
zdravotne neohrozuje. A najzásadnejšia metabolická chyba, ktorá
nastáva pri nadmernom vylučovaní inzulínu je, že bráni hormónu
leptín pracovať správne.

Čo jesť a čomu sa vyhnúť, keď chcete schudnúť? Myslite aj na
hormóny >>

Inzulín zabraňuje leptínu správne komunikovať s vašim mozgom,
narušuje mechanizmus hladu a zasýtenia (stále ste hladný aj keď ste
práve dojedli) a spúšťa doslova "smrtonosnú" špirálu, ktorá
spôsobuje fakt, že obezita si v podstate vyberá vás a ktorej musíte
doslova "otročiť. Všetky metabolické ochorenia (od srdcovo-cievnych
ochorení, cez diabetes, až po demenciu), plynú z tohto narušeného
biochemického mechanizmu.

Z tohto pohľadu je jasné, že princíp glykemického indexu, je vo
výžive najdôležitejší princíp zaručujúci optimálne zdravie,
minimálne množstvo podkožného tuku, vitalitu i kondíciu zároveň.
O hierarchii výživových princípov si však povieme niekedy
nabudúce. Sledujte veľmi poučné video z dokumentárneho seriálu The
Skinny on Obesity, ktoré vám vysvetlí viac.

Ak chcete upraviť stravovanie podľa svojich vlastných predstáv,
všetky rady a tipy nájdete v našom prehľade Diéty, ktoré fungujú
>>

Zdroj: Vlado Zlatoš a Tina Zlatoš Turner, Aktuality.sk
Name
Email
Comment
Or visit this link