Poradca,informátor v oblasti:
životosprávy,zdravotných
ťažkostí,formovania postavy.
J-Synek2.jpg
Diviaky nad Nitricou 33
Mailom:fitness7@azet.sk
Telefonicky:0918490828
Po-Ne:8-20hod.

Pri objednávaní produktov napíšte do mailu okrem adresy
aj vaše telefónne číslo.
Objednávky príjimam:
Mailom : fitness7@azet.sk
Mobil:0918490828
Osobne po dohode
Poštovné sa pohybuje v rozmedzí:1,15-3,60 eur,
v objednávke nad 80 eur sa poštová služba neplatí,
v určitých prípadoch aj pri nižších objednávkach.
Odosielanie výrobkov:do 24hod./ak sú na sklade/

Pri objednávaní produktov napíšte do mailu okrem adresy
aj vaše telefónne číslo.

Jednou z najušľachtilejších činností je znižovanie bolesti a utrpenia druhým.

Prečo jesť doplnky?

PREČO JESŤ DOPLNKY

Mnohí sa pýtajú,
   Prečo je nutné dopĺňať výživové prvky ak je človek optimálne zdravý?  
Ak by človek žil na ideálnej bio (alebo organickej) strave, bohatej na ovocie a surovú zeleninu a na iné plody, nebolo by nevyhnutné siahať po výživových doplnkoch. Žiaľ, kapitalizmus nás čoraz viac ťahá ďalej od ideálnej stravy. Navyše, plody čoraz viac strácajú na výživových hodnotách, hlavne vďaka používaniu pesticídov a, novodobo, genetického modifikovania. Vplyvom toho je taktiež čoraz viac demineralizovaná pôda.

 Už v roku 1936 Dokument Senátu č. 264, 74. Kongres, 2. sedenie, varoval o demineralizácii pôdy. Je evidentné, že dnes je situácia horšia. Konzumácia biostravy je teda pre zachovanie optimálneho zdravia bezpodmienečná. Čím viac sa človek odkláňa od biostravy, tým viac je nutné siahať po výživových doplnkoch.
   
Prečo sú tradične odporúčané dávky (ODD) neadekvátne 
ODD boli stanovené pred niekoľkými dekádami, ešte v časoch, keď plody z prírody obsahovali vyššie výživové hodnoty. Tieto, dekády staré ODD, ostávajú, pod vplyvom farmaceutických konglomerátov, nezmenené. Do úvahy sa tiež neberú mnohé nestranné výskumy, dokazujúce zvýšené potreby výživových hodnôt. Napríklad, už v 70. rokoch Dr Linus Pauling bol oceneny Nobelovou cenou za jeho zistenia, že šlovek je jediný cicavec, ktorý si nedokáže dlho udržať zásoby vitamínu C v organizme. Zistil tiež, že pre optimálne udržanie zdravia by človek mal prijímať cca 3000 mg vitamínu C denne.

 Jeho výskumy neboli nikdy nikým spochybnené, avšak, po Paulingovej smrti boli odložené do zásuvok univerzitných knižníc. ODD pre vitamin C teda zostáva na smutnej úrovni 65. mg denne.
Prečo je nutné pri niektorých chorobách užívať vysoké dávky výživových doplnkov?
Jednoducho preto, lebo po rokoch chronického nedostatku výživy a výsledného prepuknutia choroby, je potrebné intenzívne tieto nedostatky nahradiť - nie chémiou, ako to býva bežné, ale tým, čo organizmu roky chýbalo. To nie je možné nijako inak ako vysokými dávkami konkretného výživového prvku.Jednoducho tiež preto, lebo metabolická medicína má vynikajúce výsledky korigovania väčšiny chorôb megadávkami výživových prvkov (vrátane kyslíka a vody).


Mýtus "drahého moču" a "vyhodeného" vitamínu C.
Tlačová správa Ortomolekulárnej medicíny, 10. januára 2008
      Už ste počuli o tom, že "Vaše telo nie je schopné vstrebať extra dávky vitamínov" a že "Jediný efekt z prijímania výživových doplnkov je drahý moč"?Mnohí, vrátane lekárov, vás iste často presviedčajú, že konzumovanie vitamínov ponad odporúčané denné dávky (ODD) sú jednoducho vyhodené peniaze. Mátanie ľudí "drahým močom" je dávny trik konvenčnej (chemickej) medicíny. Pozrime sa teda na fakty. Moč je to, čo vzniká pri filtrácii krvi. Ak váš moč obsahuje povedzme extra vitamín C, znamená to, že tento vitamín C bol v krvi. Ak bol v krvi, znamená to, že sa dostatočne vstrebal cez črevá. Ak vodorozpustný vitamín C nie je prítomný v moči, znamená to jeho nedostatok. Ak vaše telo vylučuje vitamín C do moču, je to znak toho, že ste ním dobre zásobený a vyživovaný a niečo máte aj nazvyš - a to je dobre.

"Drahý moč" pri užívaní vitamínu C, je trápny argument, píše výživový reportér Jack Challem, keďže 50 dolárový účet v reštaurácii za mäso a víno tiež spôsobuje "drahy moč", avšak, nezdá sa, že by sa preto niekto sťažoval. Početné štúdie dokázali, že doplňovanie vitamínov má za následok zvýšenie ich prítomnosti v krvnom sére a teda sa vstrebávaju (1). Člen fakulty na Univerzite v Aucklande Michael Colgan, PhD meral, koľko vitaminu C telo OPTIMÁLNE ZDRAVÉHO ČLOVEKA spotrebuváva pri postupne zvyšujúcich sa dávkach. Len u jednej štvrtiny z pozorovaných bola denná dávka 1500 mg dostatočná. Viac ako polovica potrebovala viac ako 2500 mg deňne. Štyria zúčastnení potrebovali dávku až 5000 mg na to, aby sa vitamín C objavil v moči. Znamená to, že telo spotrebovalo a zužitkovalo celých 5000 mg .

Známy kardiológ Dr Thomas Levy uznáva, že existuje tradičná, medicínskymi fakultami propagovaná lekárska mienka, že prijímanie vitamínu C robí moč drahým, avšak sám tvrdí, že čím viac ho pacient konzumuje, tým viac ho má v tele a telo ho vie rozumne spotrebovať. Dr William Kaufman, PhD, špecialista na výživovú biochémiu napísal: "Tí, ktorí si stále myslia, že môžu získať dostatok výživy pre udržanie si optimálneho zdravia len z jedla, ktoré konzumujú, sú na veľkom omyle. Ľuďom sa tvrdí, že v jedle je všetko a niet sa čoho obávať. Neberieme ohľad na to, že bludárske jedlo, ktoré ľudia v súčasnosti jedia, je hlboko podvýživené, často bez akýchkoľvek enzýmov, vitamínov a minerálov.

A preto, slová, ako "drahý moč" pri používaní výživových doplnkov  sú nešťastnou dogmou súčasnej medicíny. Väčšina vitamínov sa predsa pred vylúčením do moču zúžitkuje v tele tak, ako sa zúžitkujú aj chemické lieky, ktoré predsa tiež nakoniec odídu do moču (4). Stále nás učia, že vdychujeme kyslík a vydychujeme kysličník uhličitý. Avšak, pravda je taká, že aj kyslík vydychujeme, a je ho dosť na to, aby počas oživovania zachránil život iného človeka. Vo vzduchu inhalujeme asi 21% kyslíka, z čoho spotrebujeme asi štvrtinu a vydychneme 15% kyslíka.

Keď už teda rozprávame o spotrebovaní živín, pacienti na ventilátoroch, počnúc predčasne narodených až po geriatrických pacientov, všetci dostávajú masívne dávky kyslíka - omnoho väčšie, ako dokáže telo spotrebovať. Nepovažujeme to za zbytočnosť, ale za prospešnú vec.A čo drahý moč z chemických "liekov"?Je smiešne, že lekári hovoria o drahom moči v súvislosti s vitamínom C a zabúdajú na omnoho drahší moč po užívaní chemických liekov, chemoterapií a pod., ktoré tlačia pacientom dolu hrdlom (resp. do žíl). Tieto chemikálie sa taktiež vylučujú do moču a ak si spočítate ich cenu (mimo nevyčisliteľnej ceny poškodeného zdravia devastujúcimi vedľajšími účinkami), ďaleko presahujú cenu zdravého jedla či vitamínov v moči.

Dr. Kaufmann dodáva: "Počas 2. svetovej vojny bolo vojakom, ktorí boli liečení penicilínom, prikázané zachytávať všetok moč, aby sa penicilín z neho mohol znovu použiť. Bolo by veľmi hlúpe vtedy poukázať len na to, že tento moč je drahý kvôli obsahu penicilínu a nebrať do úvahy fakt, že bol v tele zužitkovaný na vykynoženie smrteľnych baktérií. Žiaľ, takéto hlúposti robíme dnes - vykrikujeme "drahý moč" namiesto toho, aby sme sa sústredili na terapeutický účinok vysokých dávok vitamínu C pri kynožení toxického materiálu v chorom tele. Dostatočný prísun výživy chráni pred chorobami. Terapeutické využitie vitamínov na prevenciu a liečbu ochorení je vedecky opodstatnené nespočetnými štúdiami.

Vedci, ktorí tieto štúdie vykonávajú, budú mať asi bližšie k pravde, naproti niekoľkým podplateným reportérom, či k chémii sa prikláňajúcim lekárom, ktorí na plné hrdlo kričia, že "Vitamíny sú nanič a robia váš moč drahým". Väčšina z nás žije z podhodnoteného jedla, ktoré spôsobuje stále rastúci nedostatok výživy v tele. Túto chýbajúcu výživu je potrebné nejako dopĺňať, aby si človek udržal optimálne zdravie. Okrem zmeny stravovania, doplňujúce vitamíny sú čoraz viac potrebnejšie. Prijímanie správnych doplnkov a v dostatočnom množstve nie je problémom, ale východiskom z výživovej nedostatočnosti. Nie je namieste poukazovať na drahý moč, kvôli vylúčeným vitamínom v ňom, ale na to, ako ich telo pred vylúčením využilo pre boj s toxickým materiálom a pre svoj optimálny chod.
Name
Email
Comment
Or visit this link