Poradca,informátor v oblasti:
životosprávy,zdravotných
ťažkostí,formovania postavy.
J-Synek2.jpg
Diviaky nad Nitricou 33
Mailom:fitness7@azet.sk
Telefonicky:0918490828
Po-Ne:8-20hod.

Pri objednávaní produktov napíšte do mailu okrem adresy
aj vaše telefónne číslo.
Objednávky príjimam:
Mailom : fitness7@azet.sk
Mobil:0918490828
Osobne po dohode
Poštovné sa pohybuje v rozmedzí:1,15-3,60 eur,
v objednávke nad 80 eur sa poštová služba neplatí,
v určitých prípadoch aj pri nižších objednávkach.
Odosielanie výrobkov:do 24hod./ak sú na sklade/

Pri objednávaní produktov napíšte do mailu okrem adresy
aj vaše telefónne číslo.

Jednou z najušľachtilejších činností je znižovanie bolesti a utrpenia druhým.

ČAJE--ČAGA--MUMIO--VČELI PEL

Lapacho

Lapacho

cena 7,50 €
Lapacho 105g - cena 7,50 €
LAPACHO
(Tabebuia serratifolia) 

V tropických dažďových pralesoch Strednej Ameriky rastie vysoký strom s hladkou kôrou a rúrkovitými kvetmi, ktorého liečebné účinky miestne domorodé kmene poznajú už stáročia. Indiáni ho nazývajú slovom, ktoré sa dá preložiť ako „mať moc a silu". Moderná história lapacha sa datuje od roku 1884, kedy bola izolovaná jeho najdôležitejšia obsahová látka a neskôr sa testovali účinky na liečbu rôznych foriem rakoviny. Úspešnosť liečby bola natoľko zarážajúca, že brazílska vláda uvalila informačné embargo na výsledky všetkých klinických výskumov, ktoré sa lapacha týkali. Toto embargo bolo porušené až v roku 1981. Od tej chvíle záujem o túto rastlinu vo svete veľmi prudko stúpa.

Pôvod: stredné Peru, provincia Coronel Portillo

Časť rastliny: kôra kmeňa

Spôsob prípravy: Na 1 liter vody 3-4 čajové lyžičky. Variť 5 minút a nechať 15 minút vylúhovať. Popíjať po malých šálkach. Nepoužívať hliníkové nádoby. Druhýkrát neohrievať.
Účinky a obsahové látky: Lapacho má imunostimulačné, protizápalové, antioxidačné, bolesť utišujúce a predovšetkým protirakovinové účinky. Kôra obsahuje naftochinóny a antrachinóny, čo sú látky, ktoré sa len zriedka vyskytujú v jednej rastline spoločne. Mimoriadne liečebné účinky sa preto pripisujú ich synergickému pôsobeniu. Najvýznamnejším naftochinónom je lapachol s výraznými protirakovinovými účinkami. Droga ďalej obsahuje flavonoidy, ktoré pôsobia antioxidačne, vitamíny (B, C, provitamín A), minerálne látky (vápnik, draslík, fosfor a horčík) a stopové prvky (kremík, cín a mangán).

Použitie:
- zápalové ochorenia (vírusy, baktérie, plesne)
- astma a alergie
- zápaly žalúdka
- diabetes
- ochorenia pečene
- prekonaná borelióza a mononukleóza
- ochorenia nervovej sústavy
- nádorové ochorenia
- zvonka pri kožných a gynekologických ťažkostiach

Kontraindikácie:
Neužívať v tehotenstve, pri nízkom tlaku, srdcovej nedostatočnosti, hnačkových a horúčkových ochoreniach. Nevhodné pre deti do 3 rokov.
Chanca Piedra

Chanca Piedra

cena 5,50 €
Chanca Piedra 105g - cena 9,50 €

Chanca Piedra

(Phyllanthus niruri) 

Túto nenápadnú, drobnú bylinu nazývajú pôvodní obyvatelia Amazónie „lámač kameňov". Už dlhé generácie ho používajú na všetky ťažkosti urologického charakteru. Chanca piedra rastie prirodzene nielen v oblasti Strednej Ameriky, ale aj v Indii a krajinách juhovýchodnej Ázie. Tu sa stal významnou liečivou rastlinou tradičnej ájurvédskej medicíny. Zvláštnu pozornosť si získal v roku 1988, kedy bolo v renomovanom lekárskom časopise publikované zistenie, že užívanie chanca piedry významne znižuje aktivitu vírusu spôsobujúceho infekčnú žltačku typu B, a tak znižuje riziko trvalého poškodenia tkaniva pečene.

Pôvod: stredné Peru, provincia Coronel Portillo

Časť rastliny: vňať

 

Spôsob prípravy: Na 1 liter studenej vody 1-2 polievkové lyžice. Variť maximálne 5 minút a hneď scediť. Popíjať po malých šálkach.

Účinky a obsahové látky: Chanca piedra má diuretické, spazmolytické a protizápalové účinky. Znižuje krvný tlak a hladinu cukru v krvi. Posilňuje funkcie pečene. Vňať obsahuje predovšetkým chinolizidínové alkaloidy, flavonoidy (rutín) a taníny.

Použitie:

- choroby zažívacieho traktu, žalúdočné a črevné infekcie

- žlčové a obličkové kamene

- zápaly močového mechúra, prostaty, zápal obličiek

- pohlavné infekcie, výtok z pošvy

- regulácia menštruácie

- diabetes 2. typu

- hepatitída B (akútny aj chronický zápal pečene)

- choroby z nachladnutia, chrípka

- bolesti kĺbov

- vysoký krvný tlak

- znižovanie horúčky

Kontraindikácie: 

Nie je určené pre deti do 3 rokov, tehotné a dojčiace ženy

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lycium chinense

Lycium chinense

cena 4 €
Lycium chinense 105g - cena 4 €


Lycium chinense

(Kustovnica čínska)

V Číne sa traduje množstvo príbehov o život predlžujúcich účinkoch kustovnice. Červenooranžové bobule sa označujú ako „ovocie radosti a dlhovekosti" a tvrdí sa, že ak sa užívajú po celý rok vo forme čaju, prinášajú dokonalé zdravie. V Číne je kustovnica nepostrádateľným doplnkom stravy a jej užívanie má veľmi dlhú tradíciu v čínskej, kórejskej a japonskej medicíne. Táto mimoriadne zdravá pochúťka je plná vitamínov, minerálov, stopových prvkov a je najbohatším zdrojom karotenoidov v rastlinnej ríši.

Pôvod: severovýchodná Čína, provincia Gansu

Časť rastliny: plod

Spôsob prípravy: 3 čajové lyžičky (= cca 15 g) zalejeme vodou a varíme 5-10 min. Čaj sa pije nalačno vo dvoch denných dávkach vrátane plodov. Sušené plody sú vhodné aj na samotné konzumovanie, je možné použiť ich aj pri varení akéhokoľvek jedla. Výborné sú s ryžou, do polievky alebo vločkových kaší. Odporúčaná denná dávka kustovnice čínskej je 6 až 15 g.

Účinky a obsahové látky: Kustovnica čínska má adaptogénne, imunostimulačné, antioxidačné, detoxikačné a regeneračné účinky. Plody obsahujú okrem bielkovín, tukov, cukrov, vlákniny a esenciálnych aminokyselín aj veľké množstvo karotenoidov so silnými antioxidačnými účinkami. Ďalej obsahuje provitamín A, vitamíny B1, B2, B6, C a E. Z minerálnych látok je prítomný fosfor, vápnik a železo. Stopové prvky zastupuje zinok, meď a selén. Prítomné je aj malé množstvo germánia, ktoré má schopnosť pôsobiť proti rakovinovým bunkám. Dôležitou obsahovou látkou v kustovnici je betaín, ktorý priaznivo pôsobí na regeneráciu pečeňových buniek, znižuje hladinu tuku a cukru v krvi a preventívne pôsobí proti artérioskleróze. Droga ďalej obsahuje látky steroidného charakteru, alkaloidy a imunologicky aktívne polysacharidy, ktoré odstraňujú voľné radikály. 

Použitie:

- posilnenie imunity

- zlepšenie zraku

- zvýšenie energie obličiek

- podpora krvotvorby a krvného obehu

- nastolenie hormonálnej rovnováhy

- stimulácia trávenia a činnosti čriev

- podpora a ochrana pečene a detoxikácie organizmu

- zlepšenie pamäti

- zvýšenie sexuálnej výkonnosti

- spomalenie starnutia

Kontraindikácie:

Neužívať pri alergii na potraviny.

Uncaria tomento

Uncaria tomento

cena 4 €
Uncaria tomento 55g - cena 4 €

Spôsob prípravy: Na 1 liter vody 1 zarovnaná polievková lyžica. Nechať asi 1-2 hodiny macerovať v studenej vode a potom zvoľna variť maximálne 20 minút. Scediť a popíjať po malých šálkach. Nenechávať v termoske.

Účinky a obsahové látky: Uncaria tomentosa má imunostlimulačné, regeneračné, protialergické, silné antioxidačné a protirakovinové účinky. Uvádza sa, že zvyšuje obranyschopnosť až o 60%. Droga obsahuje alkaloidy (dôležitý z nich je izopteridín s imunostimulačnými účinkami), fytosteroly (prevažne ?-sitosterol, ktorý je významným antioxidantom), ďalej flavonoid epikatechín rovnako so silnými antioxidačnými účinkami a v neposlednom rade proantokyanidíny, ktoré zlepšujú pružnosť cievnych kapilár. Droga brzdí rast rakovinových buniek vyvolaním apoptózy - riadenej bunkovej smrti akokoľvek poškodenej bunky.

Droga teda pôsobí aj antimutagénne, a preto je významnou prevenciou vzniku nádorových ochorení u osôb so zvýšeným rizikom ich výskytu.

Použitie:

- zápalové ochorenia (vírusy, baktérie, plesne)

- astma

- reumatizmus, artritída

- choroby zažívacieho traktu, najmä žalúdočné vredy a zápaly čriev

- menštruačné poruchy

- kardiovaskulárne choroby, vysoký krvný tlak

- nádorové ochorenia

Kontraindikácie:

Nepodávať pacientom po transplantácii orgánov a po transfúzii. Nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy, deti do 3 rokov, hemofilikov, diabetikov užívajúcich inzulín, pacientov s autoimunitnými chorobami a osoby užívajúce hormonálnu liečbu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Smilax officina

Smilax officina

cena 7,50 €
Smilax officina 105g - cena 7,50 €

Smilax officina
(Smilax lekársky) 

Smilax lekársky je trváca ovíjavá rastlina. Pochádza zo Strednej Ameriky, kde sa tradične používa nielen ako liečivá rastlina, ktorá zvyšuje vitalitu a sexuálnu potenciu, ale aj ako prísada do piva a iných nápojov, a to predovšetkým kvôli svojej schopnosti vytvárať penu. Západný svet dobyla táto pôvabná rastlinka už v 16. storočí ako účinný liek proti syfilisu a mnohým ďalším pohlavne prenosným chorobám. Neskôr sa zistilo, že liečebné schopnosti smilaxu sú mimoriadne široké a dá sa využiť u veľkého množstva zdravotných problémov - od impotencie až po bolesti zubov.

Pôvod: India
Časť rastliny: koreň

Spôsob prípravy: Na 1 liter vody 1 čajová lyžička. Variť 3 minúty a hneď scediť. Popíjať po malých šálkach.

Účinky a obsahové látky: Smilax lekársky má imunomodulačné, protizápalové, tonizujúce, anabolické, afrodiziakálne, antioxidačné a bolesť tlmiace účinky. Posilňuje obranyschopnosť stimuláciou tvorby bielych krviniek - T lymfocytov a makrofágov. Harmonizuje najmä mužský hormonálny systém. Podporuje tvorbu testosterónu a progesterónu, prirodzený anabolizmus a metabolizmus tela. Podporuje činnosť pečene a detoxikáciu tela. Droga obsahuje saponíny, fytosteroly (?-sitosterol, ktorý je významný antioxidant), glykozidy, vápnik, meď, železo, jód, mangán, draslík, kremík, sodík, síru, vitamíny B-komplexu, C, D a provitamín A.

Použitie:

- bolesti kĺbov
- artróza, reumatizmus, reumatoidná artritída
- zápaly obličiek a močového mechúra
- pohlavné choroby
- harmonizácia hormonálneho systému
- zníženie vzniku alergií a ekzémov
- psoriáza (lupienka)
- aknózna a nečistá pleť
- únava

Kontraindikácie:
Nie je určené pre deti do 3 rokov, tehotné a dojčiace ženy.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kittluv čaj-3e

Kittluv čaj-3e

Kittluv čaj:50g-3 eura
Kittluv čaj 50g - cena 3 €
KITTLUV  ČISTIACI ČAJ

Kittlův čistící čaj má výrazné čistící účinky na celý organismus, bylinky v něm obsažené upravují trávení a zklidňují psychiku.

Kittlův čistící čaj má výrazné čistící účinky na celý organismus, posiluje jaterní, žaludeční a střevní činnost, zlepšuje trávení, náladu a zjasní mysl.
Složení Kittlova čistícího čaje :
máta, pampeliška, andělika, řebříček, benedikt, třezalka, hořec

Čarodějný doktor Kittel, doktor lidumil, byl v severočeském kraji velmi oblíben u svých pacientů, které léčil bylinami rostoucími v jeho bylinkové zahrádce. Používal i bylinky cizokrajné. Aby svým pacientům pomohl, za to prý zaprodal svoji duši temným silám. Možná i proto jeho receptury sklízely takový úspěch. Doktor Kittel používal v léčení "všeho, co pocházelo od jedů v těle" Kittlovu mast, dříve zvanou "zámečnická mast". Doporučujeme Kittlův čistící čaj a Kittlovu mast používat všude tam, kde je potřeba ulevit od bolesti, vyčistit organismus.
GURMAR

GURMAR

Gurmar 150g-8eur
Gurmar 150g - cena 8 €

GURMAR ČAJ: prírodné antidiabetikum 

Užívanie Gurmaru proti cukrovke v tradičnej indickej medicíne je známe tisíce rokov.

Gurmar je najúčinnejší prírodný prostriedok na liečbu diabetes I. a II. typu.

Gurmmar pôsobí pri poruchách metabolizmu cukrov viacerými účinkami.

Stimuluje tvorbu inzulínu, regeneruje beta-bunky pankreasu a zároveň zvyšuje

aktivitu enzýmov zúčastnených metabolizmu glukózy.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Horká tekvička

Horká tekvička

150 g cena 8,50 €
Horká tekvička 150g - cena 8,50 €

HORKÁ TEKVIČKA

Prírodné antidiabetikum, imunostimulátor

Čaj z Horkých tekvičiek - Momordica charantia má dlhú tradíciu v Ajurvédskej medicíne pre výrazné liečivé účinky.

Podporuje tvorbu a vylučovanie inzulínu, pomáha znižovať zvýšené hladiny cukru. Obsahuje polypeptid s účinkami podobnými inzulínu, takzvaný  "rastlinný inzulín". Prírodný prostriedok na podpornú liečbu cukrovky.

Stimuluje imunitný systém, obzvlášť vnútrobunkovú (Th1) imunitu, čím zabraňuje replikácii vírusov a vnútrobunkových patogénov. 

Odporúča sa v podpornej liečbe vírusových infekcií: opar na perách, herpes, hepatitída, EBV, CMV, HIV.

Stimuláciou vnútrobunkovej imunity (NK-buniek) podporuje deštrukciu rakovinových buniek, čím zvyšuje úspešnosť liečby onkologických ochorení.

 Príprava:               Čajovú lyžičku (1,5g) zaliať 2,5 dlvriacej vody, vylúhovať 15 minút, čaj sa pije teplý, obvykle po jedle alebo medzi jedlami. Možnosť kombinovať s ďaľšími obľúbenými čajovinami.

Užívanie:               Podľa potreby 1-3 šálky čaju denne.

 Odporúčaná dĺžka podpornej liečby:              Podľa závažnosti stavu, neprerušované užívanie obmedziť na obdobie maximálne 3 mesiacov.

Upozornenie:        Čaj nesmú konzumovať deti, budúce mamičky, tehotné a dojčiace ženy.

ČAGA
čaga 50g-5eur

čaga 50g-5eur

čaga 50g-5eur :100cps-8eur
čaga 50g-5eur

čaga 50g-5eur

čaga 50g-5eur, 100cps-8eur
c3.jpg
Čaga je veľmi účinná pri posilnení imunity. Jej hlavné zložky sú betaglukány (20%), betulín a betulinická kyselina. Obsahuje rôzne zložky, niektoré rozpustné vo vode, iné rozpustné v alkohole, takže sa z nej dajú vyrábať aj alkoholové výťažky (tinktúry) aj čaje.

Čaga ako liek podľa ruského liečiteľa Grigorija Rasputina

3 šálky mletej huby čaga

50 púčikov borovice

50g myšieho chvostíka (Rebríček obyčajný)

50g plodov šípok

5 g paliny pravej

200 g šťavy z aloe

Všetko zalejeme 3,5 litrami studenej prevarenej vody, necháme vylúhovať 2 hodiny a potom pod prikrývkou pomaly povaríme. Ešte horúci hrniec zabalíme do deky a necháme postáť cez noc. Na druhý deň obsah precedíme, pridáme 200g šťavy z aloe, 250g koňaku a 400g medu. Dobre premiešame a necháme stáť 4 dni. Po uplynutí 4 dní rozlejeme obsah do menších fľaštičiek a a uložíme v chladničke.

Berieme pred jedlom trikrát denne nasledovne:

deti do 5 rokov 1 čajová lyžičky

deti od 5 do 15 rokov 2 čajové lyžičky

dospelí od 15 rokov 1 polievková lyžica

Treba užiť aspoň 2 litre tejto medicíny.

Zdroj: http://www.nar-med.ru/zabolevania/32.html
Čaga likviduje voľné radikály a svojimi účinkami prevyšuje všetky doteraz známe antioxidanty.

Voľné radikály sú zodpovedné za mnohé chorobné procesy v živých organizmoch, za mnohé dôsledky reťazových reakcií, v ktorých stoja na samom začiatku. Voľné radikály sú atómy alebo skupiny atómov (molekuly), ktoré majú aspoň jeden nespárený elektrón. Týmto jedným nespáreným elektrónom sú veľmi agresívne a okamžite reagujú s elektrónom najbližšej molekuly. Výsledok je, že ho alebo vytrhnú alebo sa k nemu pridajú a v tej chvíli sú opäť v páre, čím voľný elektrón zaniká. Okradnutá molekula sa ale stáva novým radikálom a okamžite siahne do susednej molekuly, aby tam našla elektrón pre doplnenie svojho “stavu” . Takto sa preženie molekulami - našimi tkanivami a orgánmi - elektrónová búrka, ktorá vážne poškodzuje všetko, čo jej stojí v ceste.

Voľné radikály napádajú a poškodzujú mastné kyseliny, kyselinu deoxyribonukleovú, bielkoviny... Keďže mastné kyseliny sú súčasťou každej bunkovej membrány, môžu poškodiť každú jednotlivú bunku nášho organizmu. Týmto mechanizmom sa vysvetľuje vznik aterosklerózy (kôrnatenia ciev), vznik obličkových ochorení, reumatických ochorení, cukrovky i rakoviny.

Kyselina deoxyribonukleová - to sú vlastne naše gény. Ich poškodenie môže spôsobiť smrť bunky alebo jej premenu na bunku iných (napr. nádorových) vlastností. Poškodenie bielkovín je takisto spojené s poškodením funkcie buniek, ale aj poškodením bielkovín v krvi. Už toto by stačilo na to, aby náš organizmus začal zlyhávať. A rastúci výskyt tzv. civilizačných ochorení potvrdzuje, že aj zlyháva.

Voľné radikály sú v skutočnosti v organizme neustále prítomné - zúčastňujú sa v mnohých chemických reakciách a sú pre organizmus dokonca potrebné. Problém nastane vtedy, keď sa “premnožia”. Keď ich počet stúpne nad únosnú mieru. Je to individuálna situácia, v ktorej ešte organizmus dokáže udržať kontrolu nad tvorbou a reakciami voľných radikálov. Nikto nevie kedy, a

málokto vie aj ako presne, ale za istých okolností organizmus túto kontrolu stráca, a vtedy je zle!

Voľné radikály vznikajú tiež počas choroby, po požití drog a niektorých liekov, toxických látok, ťažkých kovov. Voľné radikály prijímame zo znečisteného ovzdušia. Aktívni a pasívni fajčiari okrem toho aj vdychovaním dymu zo spáleného tabakového lístia. Voľné radikály vznikajú tiež pri nedostatku kyslíka ako i pri dlhotrvajúcej aeróbnej aktivite (vytrvalostné behy, cyklistika a pod.), ako i komzumovaním nezdravej potravy.

Najväčšiu šancu zintenzívniť svoju ochranu pred voľnými radikálmi však máme využívaním prirodzených antioxidantov. Vitamín E, vitamín C, beta-karotén, selén. K účinným ochrancom však patria aj stovky a tisíce rastlinných látok, ktoré ešte len teraz objavujeme a zisťujeme aké sú dôležité. Nazývame ich fytochemikálie a presviedčame sa, že sa nachádzajú všade - v paradajkách, ríbezliach, čerešniach, egrešoch, jahodách, citrusoch, jablkách, hruškách, banánoch, kapuste, mrkve, obilných klíčkoch, rastlinných olejoch lisovaných za studena, hrášku, cibuli, hrozne, brokolici, marhuliach... Nachádzajú sa v listoch, koreňoch, plodoch, kvetoch, buľvách, jadrách, stonkách. Nachádzajú sa tam v čerstvom, sušenom i mrazenom stave (menej po tepelnej úprave). Čím viac ich príjmeme, tým lepšie nám poslúžia.

Čaga proti rakovine

Najväčším a najúčinnejším antioxidantom svetového formátu je práve čaga, ktorá likviduje voľné radikály.

Voľné radikály môžu poškodiť DNA, vyvolať tak mutácie a mutované bunky sa môžu vyvinúť na rakovinové.

Voľné radikály môžu aktivizovať tzv. rakovinové gény.

Voľné radikály môžu potlačiť imunitný systém a zbaviť tak ochranu tela proti rakovine.

Voľné radikály môžu aktivovať karcinogény ku spusteniu chemických reakcií vedúcich k rakovine.

Čaga chránia telo proti týmto škodlivým pochodom tým, že ničí voľné radikály.

Aby sme pochopili podstatu rakoviny, musíme najprv porozumieť mechanizmu normálneho rastu buniek. Mnoho buniek nášho tela rastie a delí sa obvyklým spôsobom. Normálne bunky nášho tela nakoniec zanikajú tým, že sa rozpadnú na časti. To je prirodzený proces.
Ak bunky stratia schopnosť kontrolovať svoj rast, môžu sa rýchlo deliť bez akéhokoľvek poriadku. To vedie k vytvoreniu nadmerného množstva tkaniva, zvaného nádor. Poznáme dve druhy nádorov – benígny a malígny.
Benígne nádory nie sú zhubné a nešíria sa. Väčšinou sa dajú chirurgicky odstrániť a neopakujú sa.
Malígne nádory sú zhubné, to znamená, že prenikajú do okolitého tkaniva a ničia ho. Rakovinové bunky strácajú schopnosť sebadeštrukcie a pokiaľ nie sú zastavené, pokračujú v rozmnožovaní sa.
Rakovina nie je výsledkom jedinej chyby vo fungovaní tela, vzniká sériou krokov. Telo má bezpečnostný mechanizmus, ktorý ho chráni pred abnormálnymi bunkami.- je to bezchybne fungujúci imunitný systém. Ten dokáže zničiť zmutované bunky ešte skôr ako rakovina vznikne.
Voľné radikály okrem toho, že môžu spôsobiť samotnú mutáciu buniek sú schopné potlačovať prvky imunitného systému a deaktivovať tak telesnú ochranu proti rakovine. Preto je veľmi dôležité zbaviť telo voľných radikálov
Výsledky výskumu a dlhoročné užívanie obyvateľov Sibíri ukázali, že čaga môže zastaviť alebo spomaliť každý z krokov vo vývoji rakoviny.
Čaga zabraňuje možnosti tvorby metastáz a posilňuje imunitný systém.
Chráni telo proti rakovine niekoľkými spôsobmi:

ničením voľných radikálov spôsobujúcich rakovinu
posilňovaním telesného imunitného systému, takže imunitný systém je schopný zničiť zmutované bunky, než sa stanú rakovinovými
obmedzením schopností rakovinových buniek „nalepiť sa“ na ďalšie orgány a žľazy a vytvárať tak metastázy.

Rakovinové bunky sa často odtrhnú od nádoru a šíria sa telom prostredníctvom lymfatického systému. V procese zvanom metastázovanie vytvárajú nové nádory tým, že sa viažu na iné tkanivá. Čaga redukuje aktivitu týchto molekúl a zabraňujú tak prichyteniu rakovinových buniek ku zdravému tkanivu.

Neexistuje prameň večnej mladosti, no sú spôsoby ako starnutie spomaliť.

Starnutie je proces, pri ktorom sa počet zdravých buniek v tele znižuje a pribúda buniek nezdravých. Rôzne orgány starnú u rôznych ľudí rôznym spôsobom. Ako náhle percento nezdravým buniek v určitom orgáne prekročí istú úroveň jeho funkcia je ohrozená.
Najpozoruhodnejším faktorom v procese starnutia je strata mladých rezerv buniek v každom orgáne.
Jednoducho povedané- proces starnutia je strata schopnosti tela reagovať na zmenené požiadavky a stres. Ako človek starne, množstvo zdravých aktívnych buniek v každom orgáne klesá a schopnosť orgánov normálne fungovať sa zmenšuje.

Účinky reakcií biliónov voľných radikálov sa kumulujú a vedú ku strate buniek. Napríklad poškodenie bunkových membrán voľnými radikálmi zhoršuje schopnosť bunky vstrebávať živiny a zbavovať sa odpadu . Bunka v dôsledku toho umiera. Voľné radikály poškodzujú bunkovú DNA, takže namiesto vytvorenia novej rovnakej zdravej bunky sa vytvára bunka mutant, ktorá nefunguje celkom normálne.
Výsledky mnohých štúdii a výskumov potvrdili, že čaga ako najsilnejší antioxidant môže predĺžiť život, no nielen jeho dĺžku, ale predovšetkým jeho kvalitu. Čaga pomáha udržiavať vašu kožu hebkú a mladistvú, zmierňuje v nej procesy starnutia a dokáže v nej zvrátiť niektoré poškodenia.

Všetky závažné choroby dneška - choroby srdca, rakovinu, Alzheimerovu chorobu a artritídu – voľné radikály priamo spôsobujú a zhoršujú. Čaga ako najsilnejší prírodný antioxidant má neuveriteľnú schopnosť neutralizovať voľné radikály. Vďaka tomu spomaľuje alebo často priam zvráti poškodenia spôsobené voľnými radikálmi a znižuje tak riziko ochorenia.
Vzácna je predovšetkým pre vysoký obsah prírodného melanínu, ktorý má molekulárnu štruktúru ako melanín ľudských buniek a tak prirodzene preniká až do bunečnej úrovne.

Čaga je v posledných rokoch v centre záujmu vedcov mnohých klinických pracovísk. Aj napriek tomu, že čagu užívali na čínskom dvore už pred 2000 rokmi, moderne sa skúma len niekoľko posledných rokov.

Čaga má pomerne silné karcinostatické pôsobenie, hlavne v oblasti zažívacieho traktu, je veľmi účinná pri liečbe zápalu žalúdka, žalúdočných vredov, liečbe rakoviny žalúdka, ochoreniach dvanástnika, zápale a rakovine pečene, pankreasu a sleziny, má kancerostatický účinok pri rakovine prsníka a krčka maternice, osvedčuje sa tiež pri liečbe ochorení ako je ulcerózna kolitída a Crohnova choroba, ale aj u iných zápalových ochorení čriev.

Pri separácii jednotlivých látok z Čagy bolo zistených niekoľko účiných substancií pôsobiacich selektívne proti nádoru. Pri cielenej liečbe jednotlivými zložkami bolo dosiahnutých vynikajúcich výsledkov. Objavujú sa názory, že celý komplex látok obsiahnutých v čage má širší záber a účinnejšie pôsobenie na celkový stav ako jednotlivé látky.

Pro porovnanie :
Na 1g čagy musíme zjesť,resp.má takú antioxidačnú silu,ako : 18kg mrkvi , 4,4 kg pomerančov ,2kg GOJI, 1,5kg borievok
CENA: 50g - 4,50eur
100cps-8eur / dávka na 100dní/
Mumio Shilajit

Mumio Shilajit

Mumio Shilajit 120cps-18eur
MUMIO
Shilajit - Mumio kapsle 120ks
Cena: 18eur

Shilajit - mumio je svým složením jedinečná pryskyřice nyní pro snadné užití ve formě kapslí.

Shilajit je látka podobná asfaltu, která vzniká specifickou proměnou zbytků rostlin a živočichů stykem s minerály v extrémních podmínkách asijských velehor. Objeven byl pravděpodobně lovci, kteří sledovali zraněnou zvěř, která tuto horninu opakovaně vyhledávala a lízala ji. Následně bylo pozorováno rychlejší uzdravení těchto zvířat. Na základě těchto skutečností se stala i intenzivním zájmem člověka. Účinky shilajitu jsou zmiňovány již ve více než 3 000 let starých sanskrtských textech. Moderní doba pak podrobila a stále podrobuje novým výzkumům jedinečnou látku mumio.

V současné době je shilajit užíván zejména pro udržení zdravých kostí a kloubů. Je tedy vhodný pro ženy, pomáhá udržovat menstruační komfort. Známé jsou účinky na trávení, metabolismus sacharidů a lipidů. Shilajit podporuje imunitní systém a uplatňuje se jako antioxidant. Ovlivňuje reprodukční funkce a přispívá k udržení normálních mentálních a kognitivních funkcí. Shilajit se také uplatňuje při udržování hmotnosti na normální výši, ovlivňuje močové funkce.

Mumio je přírodní biostimulátor, antiseptický, silně posilující.

Doplňuje hladinu minerálních látek.
Stimuluje rezervy organismu, chrání jej před působením toxických a radioaktivních látek.
Urychluje hojení ran, popálenin a hlavně zlomenin. Pomáhá při zánětech trávícího traktu. Zabraňuje rozvoji osteoporózy.


Zde v krátkosti ještě uvádíme základní směry kůry - záleží jen na Vás, na kterou oblast se zaměříte a kam ji svou myslí povedete.

zpevňující vliv na svalovou hmotu a tělesnou stavbu (sportovci, silové a vytrvalostní disciplíny)
posílení tělesné a duševní odolnosti a necitlivosti vůči stresu
posílení imunitního systému
antioxidační účinky - zpomalení procesu stárnutí, razantní zvýšení mentálních schopností
předoperační a pooperační - celkové posílení organizmu

Složení: 100% Asphaltum punjabianum,480 mg/tobolka
Obal kapsle : HPMC (hypromelosa). Kapsle jsou rostlinného původu vhodné i pro vegetariány či vegany
Doporučené dávkování: 1-2 tobolky 1x denně 20 min. před jídlem.
Balení: 120 tobolek
Včelí peľ

Včelí peľ

Včelí peľ-prášok: 500g-11eur
Včelí peľ je liekom na rôzne diagnózy. Vylieči aj tvoj problém?
Je vo forme prášku,kôli rýchlej rozpustnosti v tekutinách.


CENA
250g-6eur
500g-10,50eur
1000g-20eur


https://fitshaker.sk/vceli-pel-je-liekom-na-rozne-diagnozy-vylieci-aj-
tvoj-problem/

Vedeli ste o tom, že tak obyčajná surovina ako peľ má neuveriteľne
úžasné účinky pre naše zdravie? Je to najväčší antioxidant, ktorý sa
nachádza v prírode.
Obsahuje nielen prírodné antibiotiká, ale aj
esenciálne aminokyseliny, minerály, zdravé tuky, vitamíny a proteíny.
Tento unikátny kokteil živín je vynikajúci pre všetkých aktívnych ľudí,
pretože dodáva energiu, reguluje hladinu cukru v krvi a pomáha pri
zvýšenej fyzickej a psychickej námahe. Úžasné, však? :) Ak aj vy patríte
medzi tých, ktorí začínajú svoj dník ranným rituálom ako my, ako napr.
len pohárom čistej vody alebo tej citrónovej, tak mám pre vás malú
zmenu. Čo by ste povedali na včelí peľ? Naštartuje metabolizmus hneď z
rána a dodá mu všetko potrebné na úžasný deň :)
Máloktoré stvorenie nášho sveta je tak malilinké rozmermi a tak veľké
svojim významom pre človeka ako sú včielky! Včely svoj peľ premieňajú na
jedlo pre seba a zároveň na zázračný elixír pre zdravie nás všetkých.
Jedným z najzaujímavejších faktov o včeľom pele je, že nemôže byť
syntetizovaný v laboratóriu. Bolo vykonaných množstvo chemických analýz
najmodernejšími diagnostickými zariadeniami, ale stále ešte existujú
niektoré prvky, ktoré sa nepodarilo identifikovať. Včely doň pridávajú
svoje tajomné „ingrediencie“, vďaka ktorým sa stáva peľ úžasným doplnkom
pre zdravie. Výskumy i sám pán Valovič  (učiteľ včelárstva a člen
výkonného výboru Slovenského zväzu včelárov) a môj kamarát Peťo
(spomínaný aj v tomto článku), o ňom hovoria ako o dokonalom produkte.
Pri testovaní rôznych potravín bola práve u včelieho peľu vykazovaná
najväčšia antioxidačná schopnosť.  Antioxidanty sú považované za možné
ochranné látky pred poškodením ľudského organizmu voľnými radikálmi a
spomaľujú vývoj mnohých chronických ochorení.

Peľ má veľký biologický účinok. Obsahuje najbohatší známy zdroj
vitamínov, minerálov, proteínov, aminokyselín,  enzýmov a tukov, rovnako
ako významné množstvo prírodných antibiotík.
V peli papáme tento zdravý
kokteil:
skupina vitamínov B komplex (ako B1 – tiamín, B2 – riboflavín, B5 –
kyselina pantoténová, B6 – pyridoxín, B 12 – potrebný na tvorbu
červených krviniek, ale i B3 – niacin , B7 – biotin, B9 – kyselina
listová). V 100 g peľu je obsiahnuté  9,2 mg vitamínu  B1, 18,5 mg  B2 a
5,0 mg B6. A to denná odporúčaná dávka týchto vitamínov je  B1 – 1,4 mg,
B2 – 1,6 mg, B6 – 1,8 mg),
vitamíny, vitamín A (retinol/karotén). Retinol sa nachádza v potravinách
živočíšneho pôvodu. V rastlinách a v peli je to tzv. β–karotén, ktorý
predstavuje provitamín A, látku z ktorej si naše telo ľahko syntetizuje
vitamín A (retinol). Peľ je veľmi bohatý práve na β–karotén a môže ho
obsahovať 20-krát viac ako je množstvo prítomné v mrkvičke. Ďalej sú v
peli vysoko zastúpené i vitamíny  C, D, E a K,
minerálne látky (napr. draslík, horčík, vápnik, meď, železo, kremík,
fosfor, síra, chlór, mangán),
sacharidy (napr. glukóza, fruktóza, dextrín, škrob, celulóza, ribóza,
pentóza, kyselina glukurónová, kyselina pyrohroznová, pollenín)
tuky s najhodnotnejšími esenciálne mastnými kyselinami (linolová,
linolénová a arachidonová),
enzýmy – veľké zastúpenie rôznych druhov,
aminokyseliny, ktoré sú základom bielkovín. V našom organizme je 22
aminokyselín, ktoré sú pre nás kľúčovo dôležité. Asi 14 z nich si dokáže
telo vytvoriť samo, no ostatné musíme prijímať v strave, ktorú
konzumujeme. A práve esenciálne aminokyseliny (tie, ktoré  si náš
organizmus nevie vytvoriť sám) môžeme prijať práve vďaka peľu, ktorý ich
obsahuje vysokú koncentráciu. Kvalita jednotlivých bielkovín závisí na
ich aminokyselinovom zložení. Včelí peľ je dokonca bohatší na proteíny
ako akýkoľvek živočíšny produkt.

Pre porovnanie:
Obsah vEsenciálne aminokyseliny (musíme prijímať v strave, telo si ich
nedokáže samé syntetizovať)
IzoleucínLyzínLeucínMetionín
Mäse (hovädzie)0,931,281,450,42
Vajíčkach0,851,170,930,39
Syroch1,742,632,340,80
Včeľom pele4,506,705,701,82

Väčšina zložiek v pele (vitamíny, minerály, enzýmy) existujú v dokonalom
pomere, čo ďalej zvyšuje jeho výživovú hodnotu. V prírodnej liečbe a
prevencii má peľ mimoriadne dôležité miesto so širokým spektrom
použitia.
Liečebné využitie peľu:
pri chudokrvnosti z nedostatku železa, pri anémii následkom silnej
menštruácii,
pri chorobách pečene – po žltačke, pri cirhóze, pri srdcovo cievnych
ochoreniach,
pri chronickom zápale prostaty, po operáciách prostaty,
pri zápche, žalúdočných problémoch, ochoreniach čriev a ťažkosti s
trávením,
pri nechutenstve a úbytku hmotnosti,
pri poruchách telesného a psychického vývoja,
pri ochoreniach kože, kĺbov, očí,
pri poruchách spánku a depresiách, vďaka bohatému obsahu zinku a
vitamínu B6,
pri cukrovke – pomáha regulovať hladinu glukózy,
pri dermatologických poruchách, napríklad vredoch, akné, ekzémoch,
herpesoch,
pri hojení rán a poškodených tkanív,
pri žilovej nedostatočnosti, kŕčových žilách, hemoroidoch,
pri zvýšenej fyzickej a psychickej námahe.
Je to tiež najväčší antioxidant, ktorý sa vôbec nachádza v prírode.
Antioxidanty sú považované za možné ochranné látky pred poškodením
ľudského organizmu voľnými radikálmi a spomaľujú vývoj mnohých
chronických ochorení.
Peľ slúži tiež ako podporný prostriedok imunitného a nervového systému,
pomáha predchádzať infekciám. Napomáha revitalizovať vlasy, zlepšuje ich
vzhľad i rast a pôsobí preventívne proti ich vypadávaniu.
Peľ chráni proti účinkom žiarenia, vrátane röntgenového a rádioterapie
užívanej pri liečbe rakoviny. Stimuluje funkciu vaječníkov a chráni
pohlavné žľazy pred rádioaktívnym plutóniom a jódom. Do určitej miery
tiež chráni pred škodlivinami zo znečisteného prostredia, ako je olovo,
ortuť, hliník a dusičnany, dokonca i pred DDT, ktoré je bohužiaľ v našom
ekosystéme stále prítomné.
Peľ obsahuje nukleové kyseliny, ktoré majú priaznivé účinky na
spomaľovanie starnutia, vypína pleť a vyhladzuje vrásky. Podporuje rast
nového tkaniva pokožky a životodarné prekrvenie všetkých kožných buniek.
Ponúka účinnú ochranu pred dehydratáciou a vnáša nový život do suchých
buniek, najmä ak sa užíva pravidelne aspoň tri mesiace. Tiež dokáže
spôsobiť viditeľné priaznivé zmeny v napätí a pigmentácii starnúcej
pokožky.
Pomáha aj pri liečbe akné – vonkajším umývaním vodou s
rozpustenými peľovými zrniečkami.
Výskumy preukázali, že látky ukryté vo včeľom pele spomaľujú rozvoj
mnohých škodlivých baktérií aj regulujú a podporujú črevnú mikroflóru
vďaka antibiotickému účinku peľu. Užívanie peľu má tiež pozitívny vplyv
na krv. Je pozorovateľné, napr. u anemických pacientov, že po
pravidelnom užívaní peľu ich hladina hemoglobínu postupne stúpala. Včelí
peľ normalizuje hladinu cholesterolu a triglyceridov v krvi. Peľ je tiež
liekom na sennú nádchu a alergie. Je však potrebné ho užívať najmenej
šesť týždňov pred začiatkom sezóny a potom pokračovať po celú dobu
sezóny
. Liečba sa skladá z podávania malého množstvo alergénu, ktorý
bude stimulovať vlastný imunitný systém pacienta k produkcii vlastných
protilátok, ktoré budú eliminovať alergickú reakciu. Ale je potrebné s
nim zaobchádzať, samozrejme, opatrne, ak trpíte alergiami. Začínajte len
s niekoľkými zrniečkami a postupne dávku zvyšujte. Pozorne sledujte
reakciu organizmu, a ak by bol dôvod, peľ vysaďte a obráťte sa na
lekára.
Vedeli ste, že včelí peľ má vplyv na fyzickú aktivitu?
Je zaznamenaný nárast síl, výkonu a energie až  o 40 – 50 % u tých,
ktorí včelí peľ pravidelne konzumujú. Včelí peľ funguje aj pri kontrole
hmotnosti a jej udržiavaní, pretože povzbudzuje metabolické procesy.

Včelí peľ je nízkokalorická potravina. Môže sa tiež pochváliť
prirodzeným obsahom fenylalanínu, ktorý potláča chuť do jedla.
Fenylalanín pôsobí na naše riadiace centrum, ktoré signalizuje nasýtenie
a hlad. Ak má človek nadváhu, fenylalanín potláča chuť k jedlu. Naopak
ak trpíte podvýživou a potrebujete  pribrať, fenylalanín vo včeľom peli
zvyšuje chuť k jedlu.
Užívanie a dávkovanie:
Pre dospelých:
Udržujúca dávka:      10 – 12 g za deň (jedna vrchovatá lyžička je
približne 5 g)
Liečebná dávka:        20 – 24 g za deň
Pre detičky:
od 3 –   5 rokov:        6 g za deň
od 6 – 12 rokov:        8 g za deň (po 12 roku dieťatka, dávky ako pre
dospelých)
Dennú dávku je najlepšie užívať ráno nalačno, ako tvrdí pán Valovič. Peľ
môžete užívať aj počas jedla, ale nikdy nie večer alebo pred spaním.
Doba užívania je jeden mesiac. Potom musí nasledovať prestávka,
minimálne jeden týždeň. Optimálne je užívanie niekoľkokrát za rok,
hlavne na začiatku ročných období, pred chrípkovými obdobiami a počas
zvýšeného výskytu chorých vo vašom okolí.
Skladovanie peľu
Na tmavom, suchom mieste bez prístupu priameho slnečného svetla pri
teplote do 10 °C. Pán Valovič odporúča skladovanie v chladničke.
Odporúčaný spôsob užívania peľu
Peľ sám o sebe je pre nás veľmi ťažko stráviteľný. Keby sme guľôčky peľu
len tak prehltli a zapili pohárom vody, prešli by našim tráviacim
traktom bez využitia všetkých ich vynikajúcich vlastností.
Najrýchlejšia príprava je, keď si peľ necháme rozpustiť vo vode. My si
ho domka, po vyškolení pánom Valovičom, pripravujeme nasledovne: Lyžičku
peľu nasypem do pohára, zalejem studenou vodou do 1/4 pohára a potom
zalejem prevarenou vodou, aby výsledný nápoj nebol ani studený, ani nie
horúci. A vypijeme na lačný žalúdok. Po pol hodinke (45 minútach) si
môžeme pripraviť nejaké zdravučké raňajky.
Peľ je najlepšie stráviteľný, s najvyšším využitím jeho vzácnych látok,
keď si 25 g peľu vmiešame do 250 g medu, necháme len tak týždeň odstáť a
môžeme užívať 3x denne 1 čajovú lyžičku.
Pozor na podozrivo nízke ceny včelích produktov
Pri  včeľom peli s podozrivo nízkou cenou okolo 9-10 EUR za 1kg môže ísť
o:
peľ, ktorý zbierali včely, ktoré sú liečené antibiotikami (na Slovensku
prísne zakázané),
dovezený peľ, napr. z Ukrajiny, kde sú antibiotiká pri liečení včiel
povolené, a tiež v tejto krajine nie sú tak prísne potravinové smernice,
keďže krajina ešte nie je v EU, a aj zásady všeobecného včelárenia sú
dosť odlišné, pretože potrebujú zarobiť na kvantite za každú cenu,
peľ zbieraný z oblasti, kde je vysoký výskyt smogu, a preto sa ho včelár
chce rýchlo zbaviť ponukou nízkej ceny,
peľ, ktorý bol u včelára skladovaný viac ako 1 rok, a teda peľ už stráca
svoje kvalitatívne vlastnosti,
peľ, ktorý bol nevhodne skladovaný, napríklad na slnečnom a vlhkom
mieste.
Odporúčame! Vždy si dobre preverte od koho kupujete včelie produkty,
ktoré na prvý pohľad môžu vyzerať rovnako ako kvalitné produkty,  ale
skrývajú veľmi veľa nebezpečia a pri ich konzumácií vám môžu viac
uškodiť ako pomôcť. Z hodnotného produktu, akým je včelí peľ, chceme
vyťažiť, čo najviac, preto kupujeme len kvalitné a overené produkty
Nechajte sa zlákať liečivými vlastnosťami,
ktoré pre vás s láskou vyrábajú včely.
CENA
250g-6eur
500g-10,50eur
1000g-20eur
Name
Email
Comment
Or visit this link